Μπαίνοντας σε έναν άλλο κόσμο.

fairy tales, staxtopoutes, staxtopouta, xristina mania, mamayabooks,

Έχουμε ποτέ αναλογιστεί τι δύναμη κρύβει αυτή η φράση;
Τι δύναμη έχουν αυτές οι πέντε λέξεις, που σαν παλιό μεγάλο σιδερένιο κλειδί ανοίγουν την πόρτα η οποία μας οδηγεί στο βασίλειο του ονείρου και του φανταστικού;
Μόλις ο αφηγητής προφέρει αυτή τη φράση, μπαίνουμε σε έναν κόσμο διαφορετικό, μαγικό. Γιατί είναι αλήθεια πως το παραμύθι έχει τον δικό του κόσμου.
Έναν κόσμο όπου ο χρόνος κι ό τόπος δεν είναι ξεκάθαροι. Εκεί όπου το ορατό γίνεται αόρατο, το μικρό γίνεται μεγάλο και το μεγάλο γίνεται μικροσκοπικό . Εκεί όπου όλα περιστρέφονται γύρω από τα άκρα. Οι ήρωες είναι ή πανέμορφοι, ή κακάσχημοι. Ή πανέξυπνοι ή ανόητοι. Ή θα ξεχειλίζουν από καλοσύνη ή η κακία τους θα σκοτεινιάζει τα πάντα τριγύρω τους.
Έναν κόσμο όπου τα φορέματα είναι κεντημένα με χρυσές κλωστές, τα γοβάκια μπορούν να είναι γυάλινα, τα ζώα μιλάνε, το δάσος μπορεί να είναι από σοκολάτα και ο θάνατος μπορεί να δώσει τη θέση του στη ζωή.
Έναν κόσμο όπου η λογική δεν έχει θέση καθώς βασιλεύουν η φαντασία και η επιθυμία.
Έναν κόσμο όπου όλοι, είτε ως παιδιά αλλά ακόμη κι ως ενήλικοι έχουμε ανάγκη καμιά φορά να επισκεπτόμαστε.
Από το να παραμυθιαζόμαστε λοιπόν στην καθημερινότητά μας με πράγματα που δε θα έπρεπε, ας αφήνουμε τους εαυτούς μας που και που να ταξιδεύουν στον αυθεντικό κόσμο των παραμυθιών όπου όλα μπορούν να γίνουν.

www.staxtopoutes.gr