nasos, elefantaki, paidiko, vivi, kavada, mamayabooks, prosfyges,
1. Το βάρος τους μπορεί να φτάσει τους οκτώ τόνους.
2. Η προβοσκίδα τους περιέχει πολύ περισσότερους μύες απ’ ό,τι ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα.
3. Το ένα τρίτο των σπόρων των δέντρων στα Αφρικανικά δάση φυτρώνουν μόνο αφού περάσουν μέσα από το πεπτικό τους σύστημα.
4. Η κύηση στους ελέφαντες διαρκεί 22 μήνες και τα νεογέννητα ζυγίζουν 50-150 κιλά.
5. Καταναλώνουν έως και 450 κιλά τροφής την ημέρα.
6. Ανήκουν πλέον στα «απειλούμενα με εξαφάνιση» είδη.
7. Ως και 30.000 ελέφαντες χάνουν την ζωή τους κάθε χρόνο στην Αφρική για τους χαυλιόδοντές τους.
8. Οι ελέφαντες απεχθάνονται τις καυτερές πιπεριές.
Στοιχεία από το WWF.